< Till bloggens startsida

The stoning of Soraya.M



Filmen utspelar sig i en liten by i Iran. En journalist passerar byn och en kvinna vid namn Zarah tar kontakt med honom. Hon måste få prata med honom. De träffas och Zarah berättar den skrämmande historien om hennes systerdotter Soraya och hennes grymma öde som inträffade dagen innan. Genom hennes berättelse avslöjas hur omänskliga Sharialagarna är. Zarahs sista hopp om rättvisa hänger på att journalisten lyckas ta sig ur byn levande och sprida historien vidare..




En otroligt bra och berörande film. ♥

Så jäkla vacker ♥



Red Dead Redemption - Deadman's Gun

your hand's upon
a deadman's gun
and you're looking 
down the sights 
your heart worn 
and the seams are torn 
and they've giving 
you a reason to fight 
and you're not going to take  
what they've got to give 
and you're not going to 
let them take your will to live 
cause they've taken enough 
and you've given 
them all you can give 
and luck won't save them tonight 
they've given you a reason to fight 
and all the storms you've been chasing 
about to rain down tonight 
and all the pain you've been facing  
about to come into the light

Sommaren 2010

Idag är det den absolut sista dagen på detta sommarlovet. Så jag satt och kollade på bilder och tänkte igenom sommaren som har gått.
Det har absolut varit den bästa sommaren på länge. Jag har hittat på massa roligt med helt underbara människor och jag kommer aldrig glömma denna sommaren.

Göteborg med Issa och Hanna, Öland med folk från klassen, Östersjöfestivalen med Issa och Mirre och nytt mysigt folk, besök av syster, The Ark-konsert och Karloskardagarna med Annie och Jennifer. Plus alla härliga dagar däremellan med vännerna.. minnerna är många ♥












Remember me



En otroligt vacker film.
Rekommenderas starkt ♥

Elephant vs 2:37 pm



Jag har velat se denna filmen ett tag men har inte gjort det av någon konstig anledning. Men ikväll tog jag mig äntligen tid att se den.

Hela filmkonceptet är väldigt unikt. Den är gjord på ungefär samma sätt som filmen 2:37 pm, om ni har sett den. Det är alltså ingen film med jättetydliga händelser utan man får följa allting ur olika perspektiv vilket tillslut ger en handling. De olika perspektiven man får se allting från kommer från olika elever som går på skolan där filmen utspelar sig. Därför händer det att man får se vissa scener mer än en gång, fast ur olika perspektiv. Jag fascineras av det sättet att skapa film. Det mesta av filmen var dessutom improviserad, vilket fascinerar mig ännu mer. Huvudhändelsen i filmen är att den skildrar Columbinemassakern
Filmen kan vara lite seg ibland men den är ändå väldigt bra, mest för att den är så speciell. Jag gillar sånt.

Jag finner många likheter med filmen 2:37 pm här. Dock kom 2:37 pm ut 3 år senare efter Elephant men jag såg 2:37 pm först så därför jämför jag på lite fel håll. Båda filmerna utspelar sig på skolor, regin är lika och de har båda en varsin huvudhändelse som man vet ska hända men man får inte se det tydligt förän på slutet. I 2:37 pm var det ett självmord som var huvudhändelsen och i Elephant är det skolmassakern.

Men på något sätt tycker jag ändå att 2:37 pm är bättre, men det är ju min åsikt.

Jag rekommenderar alla att se både Elephant och 2:37 pm, de är riktigt bra båda två! 
(Länkarna på filmtitlarna leder till del 1 av respektive film på youtube) 



Daft body/Daft hands





Så jäkla coolt! :D
Det vore inte tråkigt att kunna alltså. Partytrick no. 1! Man kanske ska börja öva på den där med handen? Fast det vore nästan coolare att göra det med en annan, i första videon. Bäst att börja öva, kanske.

Fast min favorit är denna: så jäkla skön!

5/8 2010

Nu äntligen kommer lite bilder från The Ark-konserten. På tiden eller hur?


Jennifer, jag och Annie ♥ Underbara tjejer!









Underbar kväll!

Airplanes



Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)
Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now (wish right now, wish right now)

 ♥

Dagens låt


17 filmer och 11 Vänner-avsnitt

Tänkte göra en snabbsnabb lista på filmerna vi såg, men tar inte med alla eftersom vissa har jag redan lagt upp här innan.

Here it goes


1. Morden i Midsomer
Såklart såg vi det! Alltid lika awesome. 5/5


2. Saw
Jag har ju sett den X antal gånger innan men jag tvingade Hanna att se dom eftersom hon har fått för sig att Saw suger. Well, jag tror hon har ändrat uppfattning BIG TIME! Numera är hon ett Saw-fan! Hon har tillochmed lovat att gå och se sjuan på bio med mig, lovely!
Saw är alltid awesome. Dock är ettan tyvärr den sämsta (lite ovanligt) men man måste se den för att fatta alla andra.  3/5


3. Saw 2
Inga news här för mig, men tvåan är riktigt bra! En av de bästa!
5/5


4. Saw 3
En jävla bra film! Även denna är en av de bästa. 5/5


5. Saw 4
Liiiiite sämre än tvåan och trean men det är ju Saw så man måste älska den!
4/5


6. Saw 5 (V)
Här höjs det igen, japp! Jag och Hanna gjorde oss roliga med att börja sjunga till de olika fällorna. Tillexempel när det var en fälla där en kille blir i princip huggen mitt itu av en pendel så satt vi och sjöng "The first cut is the deepeeest..." Haha, berörda av en skräckfilm? Pfft, hell no. Vi är härdade. Vi faschineras.
5/5


7. Saw 6
Den sista utkomna Saw-filmen. Denna hade inte ens jag sett så det var kul att få se nått nytt! Den var också riktigt bra. Blev förbannad på slutet bara men om den inte hade slutat som den gjorde så hade det varit svårt att fortsätta så man får se det så. Som sagt; peppa inför sjuan som kommer vid Halloween!
4/5


8. Inception
Liten bild, jag vet. Men jag och Hanna släpade oss ner till bion och såg denna. Jag var skitpepp och Hanna hängde med för att vara snäll. Men fyyyfaaaan vad bra den var! En av de bästa på länge! Spännande, faschinerade och allmänt awesome! Super, rekommenderar den! Spring och se den NU!
5/5 (en suuuperfemma!!)


9. Sophie's choice
HALLÅ! Ska inte detta vara en fantastisk klassiker?! Well, one word: BOOOORING!!!! Jag och Hanna satt nästan och somnade, så jäkla trist! Jag säger bara; Gör om, gör rätt! It sucks.
1/5 (lite cred för Meryl Streeps fantastiska agerande)


10. Hachiko
OMG! Jag har inte gråtit så mycket sedan jag såg The Last Song. Jag och Hanna höll ju på att drunkna i våra tårar. En av de vackraste filmerna på länge! Se den! En helt underbart fin (och sann!!) historia.
5/5


11. Wild Child
Haha, tjejfilm. Förutsägbar, dåligt skådespeleri och rätt löjlig egentligen, men ändå fruktansvärt härligt när man är trött och inte orkar tänka!
3/5


12. Flags of our fathers
BESVIKEN! Riktigt kass och tråkig film. Inte okej, Clint Eastwood. Men bättre än Sophie's choice, haha!
2/5


13. Aquamarine
Läst beskrivningen på Wild Child säger jag bara, haha.
3/5


14. American Beauty
Imponerande. Bättre än jag trodde. Den verkade inte så bra i början men den bättrade sig, bra film faktiskt. Jag gillade den.
4/5


15. The princess and the frog
Hanna hade inte sett den vilket är en skam så vi var bara tvugna att se den! Så jäkla underbart härlig! Disney-filmer som görs idag brukar inte alls vara bra men denna är ett undantag! Supersöt! Lottie är ju en självklar favorit.
5/5


16. Det brinner!
Nostalgi! Jag älskade denna när jag var liten. Härligt att se den igen och Ánastasios Soulis är ju bara för söt!
4/5


17. Bröderna Lejonhjärta
Min favoritfilm när jag var liten, älskar den lika mycket fortfarande. Det går fan inte beskriva i ord hur fantastisk den är!
5/5


18. Vänner
11 avsnitt hann vi med, de är alltid lika bra! Bästa serien, utan tvekan! Love!
5/5


De andra filmerna vi såg är:
Enough
Mar Adentro
Den nya människan

Men de filmerna finns längre bak i Tips-kategorin.

bai bai sissy

Nu har syster åkt hem till Göteborg igen. Fett trist, saknar henne massor redan! Vi har haft det supermysigt här iallafall. Hon stannade i sju dagar och vi slog vårat rekord och hann se 20 filmer och 11 Vänner-avsnitt, slå det ni!

Älskar dig, systra mi ♥





Being normal is soooooo last year!

RSS 2.0