< Till bloggens startsida

Teater kan vara magi

Ikväll var jag och mina kära teater-klasskompisar och såg ett genrep av föreställningen Don Juan på Regionteatern. De har inte premiär förän på lördag men detta var ändå som en riktig föreställning.
Jag antar att ni känner till Don Juan? Pjäsen skriven av Moliére.

Möt en playboy i ständig jakt på nya erövringar. Som fullständigt utan samvetskval lämnar försmådda kvinnor, bedragna män, vanärade familjer och brutna lagar efter sig. Efterspelen lämnar han åt sin högra hand Sganarelle. Men den här gången är kvinnorna inte fullt så medgörliga.


När jag satt där och kollade på föreställningen, så var det som att uppleva ren magi. Skådespeleriet, känslorna, scenografin, manuset... allt var klockrent! Alla levde sig in i det och tog det verkligen på allvar och gav allt. Samspelet mellan de olika karaktärerna var fantastiskt. När allt kommer upp till en sådan nivå, det är då jag förstår varför jag valde att hålla på med teater.

För mig handlar det om att kunna leva sig in i en karaktär, ta på sig den karaktärens känslor och historia, och förmedla allt detta på ett sätt som berör.

Jag blev så jävla berörd när jag såg föreställningen ikväll, jag var nära på att börja gråta flera gånger.
Det som berörde mig mest var han som spelade Sganarelle.
Han hade en sådan utstrålning som gjorde att man kunde inte slita sin blick från honom.. oavsett om han stod tyst i bakgrunden så syntes han mest av alla. Han tappade inte fokus en enda sekund, visste exakt vad han sa, och visa alla känslor riktigt tydligt. Han levde in i det så otroligt. En sann skådespelare.

Det är det man vill bli. Det vill jag bli.
Att bara kunna beröra människor så djupt att de går ut från salen med en känsla. Oavsett om det är ilska, lycka, sorg.. så har man ändå lyckats med sin uppgift. Man har fått fram sitt budskap.

Det, mina kära vänner, är sann magi.

Nu på teatern ska vi börja med barnteatern. Jag och några andra har bestämt oss för att spela upp Peter Pan. Vi har bara haft idag på oss att börja prata ihop oss men vi har redan nästan alla scener helt klara. Alla är så engagerade och det känns redan så jävla bra! Peter Pan är något som är heligt (iallafall för mig), och därför vill jag och de andra i min grupp göra den så bra som möjligt.
Jag är så sjukt taggad! Och efter ikväll.. så vill jag skapa magi.



Fear



Fear (1996)
Nicole förälskar sig i David. Han är snygg och trevlig och de blir ihop. Men det visar sig att David kan få fruktansvärda raseriutbrott och är svartsjuk. Snart förvandlas lyckan till ett gisslandrama mellan David och hans kompisar och Nicoles familj. - Wikipedia



Det var denna vi såg igår. Ingen av oss hade sett den innan så vi hade inte en aning om vad vi gav oss in på. Mot slutet satt vi där och skrek åt tv och vågade knappt titta under vissa tillfällen. Usch, jag mådde sjukt dåligt under filmen.. psykiskt alltså. Men jag måste ändå säga att den var riktigt bra och spännande som fan, jag rekommenderar den!
Fast man blir ju lite creeped out, vågar man lita på killar som verkar vara så perfekta? Haha!

Jimme Åkesson vs Maud Olofsson



Debatt från förra året. Ni hör ju hur han pratar.
"Sveriges anpassning till islam" vad fan är det? Och vad är svenskt? Exakt vad är det han vill skydda så mycket? Vad är han rädd för? Främlingsfientlighet säger jag bara. Inget jag vill se i våran riksdag.

Som Maud Olofsson säger "Är man tillräckligt trygg i sin egen kultur och tro, så är man inte rädd för andra kulturer."

Måste bara tilläga; nej, jag tycker inte Maud Olofsson är den bästa debattören. Men här säger hon en del smarta saker iallafall.

SD in i riksdagen - Sverige gråter

I söndags avgjordes valet 2010. Alliansen behöll sin ledning men inte med tillräckligt mycket för att bilda majoritetsregering. Valresultatet slutade i ett skräckscenario, för att citera Aftonbladet. Det värsta av allt; Sverigedemokraterna fick 20 mandat i riksdagen. Sverige kan inte längre stoltsera med att vi inte har ett främligsfientligt parti i riksdagen. Alliansen har tidigare sagt att de aldrig tänker samarbeta med SD och nu måste de försöka samarbeta med de rödgröna för att slippa dra in SD. Alliansen har sökt sig till Miljöpartiet men de vill helst inte samarbeta. De jobbar nu för fullt för att komma fram till en lösning. SD är nog rätt nöjda och bara väntar på att få så mycket att säga till om som möjligt.

Vi känner alla till Sverigedemokraternas bakgrund. Trots att de har "förfinat" deras åsikter mer och mer för varje år kan vi inte blunda för det de en gång stod för. Är det verkligen ett sådant parti vi vill ska ha inflytande och kunna påverkar vad som ska hända i det svenska samhället?
Överallt i landet har det redan varit tysta manifestationer över SDs intåg i riksdagen. HÄR kan du läsa om Göteborgs. På facebook finns hur mycket protester och diskussioner som helst. Det har väckt en stor debatt, absolut.

Jag ska fatta mig kort; med tanke på partiets bakgrund är jag väldigt tveksam till SD. Jag har hört Jimmie Åkesson uttala sig i artiklar och intervjuer om vad han anser är problemet med Sverige. De ord han använder flest gånger? Muslimer, Islam, Svenskt, Kulturen.
Han blir ofta motbevisad men han står ändå fast vid det han säger. En man med starka åsikter? Eller en man som blundar för verkligheten? 
Jag säger inte att det inte finns några problem med invandring, men det är inte det största problemet. Jag tror att det mesta handlar om våran inställning till invandring och mångkulturen. 
Människor har alltid varit rädda för det som är nytt, det okända. Problemet ligger där. Rädslan för det nya. Främlingsfientligheten, om vi ska använda ett finare ord.
Av någon konstig anledning finns det fortfarande rädda människor. Rädda människor tar då upp en naturlig försvarsmekanism; Hat. Det är mycket lättare att vara arg, förbannad, hata än att acceptera och våga ta det till sig. 
En del är alltså rädda för att den svenska kulturen ska försvinna.  
SD säger att den svenska kulturen är hotad. Men vad är då svensk kultur? Maten? Musiken? Traditionerna? Vilket man än väljer så beror allt på hur långt tillbaka vi så gå för att något ska räknas som svenskt från början. Man kan inte säga att en kultur är "färdig" eftersom hela världen är i ständig utveckling och man plockar upp nya saker hela tiden. 
Men det SD går på bland annat är tillexempel att vi inte får fira skolavslutningar i kyrkan, sjunga kristna psalmer. Det är det iallafall jag har hört mest. Plus alla klagomål på islam. 
För mig låter detta så otroligt orimligt eftersom jag tycker att det handlar om en helt naturlig utveckling. Som jag sa; en kultur slutar aldrig utvecklas. Sverige har inte en lika stark koppling till kristendomen som vi en gång hade. Även det är en del av en naturlig utvecklig. Ingen vill göra likadant för evigt.
Jag vill att Sverige ska våga utvecklas, inte sträva bakåt.

Jag är inte rädd för förändring.  



Promoe ft. Timbuktu - Ge oss Sverige tillbaka  (läs texten)

Jag fick ett brev ifrån SD, bara härom dagen
Jag öppna och läste - icke!
För jag såg att de var suckers, bara från omslaget
så ni kan sluta att skicka,
Eran hatkampanj, eran reklamkampanj
vi vet redan att de leder till gaskammarn.

Och vi skulle ge er Sverige tillbaka
'vi vill skicka folket tillbaka'
Så jävla ologiskt och ogenomtänkt
Som om ni hade patent på vad som kallas svenskt
Svenskhet förändras ständigt och jämt
Och har gjort så, enda sen den dagen Sverige fick en
gräns.

Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vi valurnan och ute på gatan!

Rassar och Nassar precis vid gränsen
Som Kjaersgaard, Jimmie Åkesson och Siv Jenssen
Visst är det hemskt, men samtidigt härligt
att ni tycker mångfalden är så förfärligt
så besvärligt, Sverige i många färger
Blundar hellre än att se er om i världen

Men dölj era budskap väl, era kräk
Beyond logotypen ni är vad ni är.
Och det värsta som kan hända är väl det som redan
händer
Att massa nya svenskar härstammar från andra länder

Men all denna rädslan, okunskapen
Det är ett trubbigt vapen, för vad finns kvar sen?
Sverigedemokraten är skev i basen
Claimar rätt till Sverige, och vill ha tillbaks den.
Vad blir kvar i ditt fosterland utan invandrare
Det är som ett fartyg utan ett ankare.

Vem städar dina golv? Vem ska göra din kebab?
Vem ska göra mål i VM? Vem ska köra ambulans?
Vem ska vidga dina vyer? Vem ska lära dina barn?
Vem ska föra Sverige framåt när du bara vill tillbax?


Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vid valurnan och ute på gatan


Jag vill inte ha era traditioner, jag vill inte ha eran
`trygghet´
Jag vill inte ha eran definition av det ni kallar
svenskhet



Ge oss Sverige tillbaka, jag snackar om hela kakan
Ge oss Sverige tillbaka, ge inte bort det till nån
Sverigedemokrat va?
Ge oss Sverige tillbaka, som det var innan de började
hata
Vi tar Sverige tillbaka, vid valurnan och ute på gatan

HISS: Rebecca Simonsson



Den enda bloggaren som lyckats göra en låt som faktiskt går att lyssna på. Och inte bara det, den är riktigt bra!
Grymt härlig partylåt.




11 september 2010 (2001)

Jag har inte hunnit göra ett inlägg om detta tidigare idag, och nu är det egentligen redan 12 september, men jag känner ändå att jag måste.

Jag ägnar en tanke åt de offer och anhöriga angående terrorattackerna i New York för nio år sedan ♥


Soft kitty, warm kitty, little ball of fur



Om man känner sig sur, arg eller ledsen, så finns det inget bättre som piggar upp en än ett klipp ur en av sina favoritserier. Ikväll fick det bli The big bang theory.
Lika underbart varje gång!

Twister



Gröna Lunds nyhet för 2011.
Är det bara jag som tycker det ser ut som en otroligt mesig kopia av Balder?
Shit, kom på nått eget.

B-day!



Idag fyller jag 17 år! :D
Jag har redan fått massa söta grattis från min familj och vänner, och i skolan sjöng de för mig på mattelektionen. Min klasskompis Emma har sagt grattis till mig 17 gånger idag, haha. Söt!
Nu ska jag snart äta lite mat och senare kommer bästa vän över hit för tårta.

Ha det bra, för det ska jag! ♥

Martin

Haha, måste bara lägga upp två ursöta citat av Martin.



Ellen: Skulle du kalla dig själv emo,fjortis,goth eller något sånt?
Martin: Jag är en fin blandning av allt. Jag kallar mig Martin.

Martin: Jag har två tandborstar, en elektrisk och en akustisk.

RSS 2.0